Følg elprisen time for time
Bruger du strømmen, når den er billigst?
Her kan du følge timeprisen på den nordiske elbørs og på vores elaftale Flex El. Timepriser for det næste døgn er tilgængelige ca. kl. 15 hver dag afhængig af, hvornår de frigives fra den nordiske elbørs.
Den viste pris er vores elpris på Flex El inkl. moms. Du kan vælge, om du vil se prisen med eller uden obligatoriske skatter og afgifter til stat og forsyningsselskab. Skatter og afgifter afhænger af din adresse og er de samme uafhængigt af, hvem du vælger som elleverandør. Den viste pris med afgifter er derfor baseret på afgifterne hos Zeanet, der er det lokale forsyningsselskab for SK Energi. Hvis du bor i et andet forsyningsområde, er den viste afgift kun vejledende.
Godt at vide
Ja, på et døgn vil der for være 24 timepriser for en Flex El kunde. De enkelte timepriser afhænger af, om du bor øst for Storebælt (DK2) eller vest for Storebælt (DK1). Hvis du f.eks. på grafen kan aflæse, at den rene elpris er 90 øre/kWh kl. 14.00, så vil denne pris altså gælde fra kl. 14.00 og frem til og med kl. 14.59. Vær opmærksom på at dette ikke er den samlede elpris.
Med en flexafregnet elaftale som SK Energi - Flex El afregnes dit elforbrug time for time til den gældende timepris. Herfor skal du være opmærksom på dette i dit personlige budget, da priserne kan svinge og derved din regning. Med flexafregning betaler du således det, din el koster i den time, hvor du bruger den.
Flexafregning
giver dig derfor muligheden for at bruge el, når den er billigst og derved påvirke
din pris direkte.
Ja, generelt set er el oftest billigere i nattetimerne, da efterspørgslen i dette tidsrum er mindre. Vi anbefaler altid at tjekke de aktuelle timepriser.
Hvis du gerne vil spare penge ved at bruge el om natten, skal følgende forhold være på plads:
1. Du skal have en fjernaflæst elmåler, så dit elnetselskab kan aflæse dit elforbrug time for time. (Dette har stort set alle husstande i Danmark.)
2. Du skal have en timeafregnet elaftale som f.eks. SK Energi - Flex El.
3. Du skal flytte dit strømforbrug til om natten.
Du kan ændre dine vaner, og flytte dit forbrug fra de dyre til de billige timer, så du bruger strømmen når den er billigst. Brug grafen til at se priserne for de næste 24 timer og planlæg dit strømforbrug efter det. Næste døgns priser vil senest være opdateret dagen før kl. 15.00.
Det kunne f.eks. være:
- Sæt opvaskemaskinen i gang, når du går i seng, eller programmér den til at starte om natten.
- Start tøjvasken/tørretumbleren om natten eller når strømmen er billigst henover døgnet.
- Oplad elbilen henover natten i de billigste timer.
Det kan selvfølgelig være svært at rykke aftensmaden, men måske tøjvasken kan vente en time eller to?
Nej. Det er kun den gennemsnitlige elpris for regningsperioden, der fremgår af din elregning. Din gennemsnitlige elpris er beregnet ud fra din forbrugsprofil / dit forbrug og den tilhørende timepris. Du kan følge dit forbrug via Minforsyning eller via http://eloverblik.dk
Ja, det sker faktisk sommetider at timeprisen på den rene el er negativ. Dette medregnes naturligvis også i din afregning fra os. Vær opmærksom på at dette ikke er den samlede elpris.
Ja, du kan nemt tilføje denne side som en genvej på din mobil. Så har du altid elprisen lige ved hånden.
iPhone:
· Åbn siden med timepris-visningen
· Tryk på delings-ikonet nederst (firkanten med en pil, der peger opad)
· Scroll ned og vælg "Føj til hjemmeskærm"
· Tryk på "Tilføj" øverst til højre
· Siden med timepris-viseren er nu tilføjet på din mobil som et ikon (ligesom dine apps)
Android:
· Åbn siden med timepris-visningen
· Tryk på de tre prikker helt oppe i højre hjørne af skærme (til højre for hjemmesideadressen)
· Tryk på "Føj til startskærm" Siden med timepris-viseren er nu tilføjet på din mobil som et ikon (ligesom dine apps)
For at få gavn af timepriserne kræves det, at du har et såkaldt "Flex Produkt". Her tilbyder vi SK Energi - Flex El. Dit nuværende produkt vil du kunne se på din oprindelige kontrakt, og/eller på dine regninger. Ønsker du at ændre produkt kan dette gøres uden omkostning på http://skenergi.dk/el eller ved at kontakte vores kundeservice.
Kilowatt-timer forkortes (kWh), og det er den måleenhed som typisk benyttes for elektricitet. Ligesom kilometer er en måleenhed for længde og kilogram er en måleenhed for vægt. En kilowatt-time svarer til, at du har et apparat med 1000 watt tændt i en time. Kilo betyder 1000, og watt svarer til den effekt dit apparat har. Din elpris bliver opgjort pr. kilowatt-time. Hvis du har en elaftale med variabel elpris, vil prisen på kilowatt-timer skifte time for time.
Hvad en kWh-time koster er svært at sige, da det afhænger af flere faktorer.
Det afhænger af, hvor meget energi, der bliver produceret, og hvor meget som bliver brugt. Derfor er elprisen ofte lavest om natten, hvor der ikke er så stort pres på elnettet - såkaldt udbud/efterspørgsel. Oveni den rene kWh-pris kommer der skatter/moms og afgifter til staten samt betaling til dit netselskab. Ca. 70-75% af din samlede elregning går til skat/moms og afgifter.
Du kan til hver en tid se vores priser på http://skenergi.dk
Det er muligt at vise priserne både med og uden transport og afgifter.
De rene elpriser er inkl. moms men ekskl. evt. handelstillæg.
Priserne inklusive transport og afgifter er baseret på priserne for privatkunder med standard aftagepunkter i Zeanets forsyningsområde. Zeanet ejer og driver elnettet i store dele af Slagelse Kommune. Det er muligt at finde transporttarifferne for andre kundetyper på zeanet.dk og for din lokale eldistributør på dennes hjemmeside og selv korrigere for forskellen. Grafen inklusive afgifter skal derfor kun ses som vejledende, med mindre du er privatkunde og bor i Zeanet's distributionsområde.
Et tip fra os: Hos de fleste netselskaber er transport-tariffen typisk lidt højere mellem kl. 17 og 21 i vinterhalvåret (oktober-marts). Så sætter du for eksempel vasketøjet over lidt tidligere på dagen eller senere på aftenen, kan der være penge at spare. Denne tarif er tilsvarende billigere i sommerhalvåret. Dette er ikke noget vi har bestemt, dette er vedtaget i folketinget som del af den grønne omstilling.
Vores nabolande har stor betydning for vores forsyning af el i Danmark. Danmark er forbundet med vores nabolande Tyskland, Sverige, Norge via kabler og ledninger over og under jorden. Der er dog forskel på, hvordan Øst- og Vestdanmark er forbundet med landene omkring os. Sjælland er forbundet med Tyskland og Sverige, mens Jylland og Fyn har forbindelser med Sverige, Tyskland, og Norge. Det har betydning for prisen. På grund af de to landsdeles forskellige elforsyning er den pris, du betaler for din strøm, forskellig afhængig af, om du bor i den østlige eller vestlige del af landet. DK2 (Øst) eller DK1 (Vest) En hovedregel er, at alle postnumre op til 4990 betegnes som Østdanmark og alle postnumre fra 5000 og op betegnes som Vestdanmark.
Spar penge på en kombineret aftale
Køber du el og naturgas samlet, er der mange penge at spare på den lange bane. Bestil din aftale online ved at klikke på knappen nedenfor eller kontakt os på telefon 58 36 25 00, så hjælper vi dig med at finde det helt rigtige produkt.